LinkedIn og Microsoft

LinkedIn og Microsoft

Et Børsen indlæg fra Steffen Hedebrandt dukkede op i mit nyhedsfeed, som reaktion på Microsoft og LinkedIn kommer hinanden nærmere. Jeg skrev min kommentar til Steffen, som forslog at der skulle et helt indlæg til.
Først skal vi forstå hvorfor dette er en realitet. Her bør vi blandt andet kigge tilbage på Februar i år, hvor LinkedIn fik et dyk på aktiemarkedet og tæt på en halvering af aktieværdien. LinkedIn var og er stadig en profitable forretning, men hvorfor så?
En mulighed er at LinkedIn vækster, men i takt med at talene vokser falder vækstraten i procent tal. Det forudså man også hos LinkedIn og derfor ændrede man visionen fra 600 millioner professionelle til hele verdens arbejdsstyrke (cirka 3 milliarder), dertil kom også Social Selling og Lynda.com som nye forretningsenheder. Alligevel faldt aktieposten og Jeff Wiener måtte melde ud at alt var helt i orden. LinkedIn var stadig den samme som før dykket. En halvering er sjældent godt for moralen, men den fejler intet hos LinkedIn. Fokuset er skarpt. LinkedIn har et mål der hedder den Økonomiske Graf (Economic Graph), hvilket er at skabe muligheder for hele verdens arbejdsstyrke (cirka 3 milliarder mennesker). Sidste sætning lyder sikkert bekendt, for den ligner Microsofts!
Jeg har skrevet om den økonomiske graf tidligere, da LinkedIn lagde alle jobs i norden online gratis. Visionen om at linke den globale arbejdsstyrke tættere sammen og gøre dem mere produktive/succesfulde. Foruden stillinger er der mange andre ting i støbeskeen, som skal give den individuelle bruger de bedste forudsætninger for professionel succes. Har du 20 minutter, kan du få dit verdensbillede rykket ved at lytte til Jeff Wiener tale om visionen og den økonomiske graf.

Hvad kommer så nu?

Med Microsoft har LinkedIn teoretisk set ramt 1,5 milliarder. LinkedIn får nu adgang til 1 milliard mennesker der anvender Microsoft i professionelt øjemed (der er sikkert nogle duplikater). Dette er halvvejs til måls og formentligt også en grund til at aktieprisen matcher de forventninger man havde til LinkedIn før Februar 2016. Potentialet er vendt tilbage.

En anden ting er at LinkedIn nu får langt mere teknologisk input og kapacitet. Det er dyrt og svært at ansætte udviklere. Med Microsoft kommer der helt andre muligheder og teknologier. LinkedIn har haft rivende succes, hvilket også har givet efterspørgsel af andre services. En tidligere kunde sagde engang til mig: “Hvorfor kan man ikke lave video konferencer på LinkedIn?”. Med Skype teknologien kan dette blive en realitet (de har jo allerede begge blå logos). Så er der alle de andre muligheder der melder sig.

For Microsoft får man nu et succesfuldt netværk med et image der passer godt i forhold til det de har nu. Dertil har Microsoft mange ydelser der passer ind i den økonomiske graf og vi kan forvente en acceleration af visionen om den økonomiske graf. LinkedIn har allerede lanceret flere projekter med byer som Manchester, Toronto og New York. Primært omkring kompetencer og job markedet, hvilket har gjort byerne i stand til at lave tiltag til fordel for borgerne og den lokale økonomi. I Sverige har den svenske stat og svenske virksomheder allieret sig med LinkedIn omkring flygtninge udfordringer igennem “Welcome Talent” projektet.

Med Microsoft kan vi forvente at mulighederne bliver store, meget store! Tænk trådløse byer og kommuner der kan kan få en liste med ting der bør diskuteres på byrådsmødet til fordel for borgere, virksomheder og samfundet.

Advarsel – Ctrl + Alt + Del

Du undrede dig sikkert over billedet på dette indlæg, da det har været et meget positivt skriv omkring denne sammensmeltning. Som Steffen siger handler det selvfølgelig også “af hvorvidt Microsoft kan få 2 + 2 til at give 5 og ikke 3“. Det er ganske naturligt og Microsoft har en blandet succesrate, men det er ganske normalt når man lave innovation. Der skal fejltagelser til og når man er på størrelse med Microsoft vil de altid være på et plan man kan have svært ved at forstå.

Min egen gut feeling er at Reid Hoffman og Jeff Wiener har truffet det valg fordi det kan give mere en 5. Mit eget genskab til disse to herrer sige mig at det bliver en faktor på 10X!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *